Terrassen in de gemeente Bergen (behalve op het strand) mogen in juli en augustus tot 01.00 uur open blijven. Voor een proefperiode van twee jaar mogen deze terrassen ook in de maanden juni en september tot 01.00 uur geopend zijn. Binnen deze proef heeft de gemeente een meldpunt Horecaoverlast op www.bergen-nh.nl geopend. Wie last heeft van een horecaonderneming, bijvoorbeeld door harde muziek of omdat een terras de doorgang belemmert, kan dit eenvoudig melden via dit meldpunt.
Het werkt als volgt:
Vanaf de homepage van www.bergen-nh.nl kan worden doorgeklikt naar het Meldpunt Horecaoverlast. Via dit meldpunt kan in een formulier worden aangegeven om wat voor soort overlast het gaat. Wie wil, kan zijn DigiD gebruiken. Dan worden de persoonlijke gegevens automatisch ingevuld.  Na invulling en verzending van het formulier wordt de melding in behandeling genomen door de gemeente.
Telefonische melding
Een melding kan ook telefonisch worden doorgegeven aan het klantcontactcentrum via het algemene telefoonnummer (072)888 00 00, op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 – 16.30 uur. De gemeentemedewerker vult het meldingsformulier dan in